Våre tjenester

Våre tjenester

Vi leverer alle slags trykksaker.

Visittkort

Visittkort kommer i mange forskjellige størrelser og
papirtyper. Noen vil ha foliering, preg eller spesialfarge (f.eks Pantone spotfarge).

Vi trykker både offset og digitalt. Alt avhenger av type papir, opplag og farger.

For tiden er kredittkortformat som er mest brukt (85×54 mm, bxh). Runde hjørner er også mulig. Til visittkort anbefaler vi at en bruker 300 eller 350 gram. Papirtypene vi bruker mest av er Multioffset/Multidesign. Har du ikke ferdig PDF kan vi lage visittkortet for deg.

Be om pris for oppsett.

Brevark og konvolutter

Brevark og konvolutter hører sammen. I og med at det er utarbeidet en felles internasjonal standard for konvolutter (ISO 269) som passer A4 (210×297), så har dette også blitt den størrelsen som brukes på brevark. Oppgi også om du skal ha konvolutt:

 • Med vindu eller uten
 • Pose (klaffen på kortsiden) eller mappe (klaffen på langsiden).

Vi har òg konvolutter i andre papirkvaliteter og størrelser. Spør oss. Adressering fra Excel-filer er også mulig å få trykket rett på konvolutten.

Flyer

En flyer er en «enkel trykksak» med en eller to sider som også kan falses til 4, 6 eller 8 sider.
Lavkostnad reklame for en tilstelning, et produkt,
et firma eller et politisk parti.

Det går mest i A5 og A4, men det brukes andre størrelser også.

Papirtyper og tykkelse kan variere. Vi anbefaler 170–300 gr Silk (bestrøket papir).

Brosjyre

Selv ordet brosjyre betegner en trykksak, folder eller pamflett, som ofte blir brukt i informasjon- eller reklameøyemed.

Brosjyrer er ofte fargetrykk på tykkere glanset papir for å gi et førsteinntrykk av kvalitet. 

De vanligste utforminger av brosjyrer er som enkle ark, eller hefter.

Ett-arks-brosjyrer er gjerne falset dobbelt, eller trippelt. Brosjyrehefter er som regel stiftet i ryggen, og av størrelse A5, da dette er en hendig størrelse som er lettere for en leser å ta med seg.

Bøker

Vi har alle et forhold til bøker. Barnebøker i oppveksten og forskjellige bøker i sammenheng med skole, utdanning og fritid. Krimbøker, historiebøker, slektsbøker, matbøker, ordbøker, håndbøker og mye, mye mer.

I utgangspunktet skiller en mellom mykbind (soft cover) og stivbind (hard cover). Vi leverer begge typer. 

 • Håndbøker som er limfrest.
 • Håndbøker som er spiralisert med hvit, sort eller blank spiral. Her kan omslaget (for- og bakark) være trykket på Synaps som er et sterkt plastmateriale somtåler et røft arbeidsmiljø og vann.

Personlig almanakk

En almanakk, også kalt syvende sans, er en årlig kalender i bokform og inneholder informasjon om et eller flere emner for de ulike dagene.

Brukes som et hjelpemiddel for å holde rede på avtaler, gjøremål, kontakter, helligdager, soloppgang/solnedgang, navnedager, fødselsdager og små dagboksnotater.

Nyere almanakker trykkes ofte med astronomiske data, statistikk, helligdager, generell informasjon og underholdning som gåter og morsomme sitater.

Avbildet her er en versjon som vi bruker internt i Grafo (A5 størrelse). Andre formater og innbinding er også mulig å få. Som for eksempel skinn med
preg.

Kalendere

Den gregorianske kalenderen er internasjonalt den mest brukte kalenderen, og det er den vi bruker i Norge. Som et hjelpemiddel for å holde orden på tiden i løpet av et år, viser den vanligvis årets oppdeling i måneder, uker og hvilken ukedag som faller på hver dato. Vi setter opp kalendere for mange kunder og skreddersyr de til forksjellige formål.

Noen vil ha den som en stor plakat for å holde orden på turnus eller feriedagene til de ansatte.

Andre vil ha kalender med:

– høytidsdager
– månefaser
– feriedager
– merkedager
– kongelige fødselsdager
– flaggdager
– datoer for innlevering av mva og a-melding


Et format som brukes mye er liggende A4 til halvårskalender. 6 måneder på hver side. Vi har også et standardoppsett for personalisert fotokalender. Forskjellige spiraliserte varianter er også populære.

Masteroppgaver

Vi har en del pågang fra studenter som gjerne vil ha en finere «Masteroppgave». Da dette er som regel er «kronen på verket» etter å ha studert 5–6 år, er det en god idé å kunne levere i fra seg en profft utført oppgave. De ferdige dokumentene er som oftest i A4.

Unibind
Kun for A4. Rygg av metall i sort eller sølv utførelse, med frostet forside og blank bakside. Ryggbredden leveres i forskjellige fastsatte bredder som forholder seg til max antall sider i dokumentet. 40, 80, 120, 220 eller 340 sider.

Spiralisering
For andre formater må en bruke spiralisering. Leveres med blank eller frostet forside, eller om en har egen forside som trykkes på et tykkere materiale. Spiral i sort, hvit eller metall utførelse.

Stifting
Hvis ikke antall sider er for høyt (opp til 72/80) og formatet passer (helst A4) er dette også en valgmulighet.

Klistermerker

Vi produserer klistermerker og etiketter i mange forskjellige formater og til forskjellige formål. Derfor er det viktig at en finner ut hva en skal bruke de til. Her er noen hovedpunkter:

• Skal de brukes inne/ute?
• Hva slags overflate skal de brukes på?
• Hvor lenge skal de sitte?
– Permanent eller avtagbar.
• Skal de ha matt eller blank overflate?
• Hvordan vil du helst ha de levert, store ark eller løst?

Over er et avbildet PCL Ø37 mm etiketter. Det er ark med ferdig stanset størrelse. De blir levert i A4 størrelse, ca som vist. De runde størrelsene vi bruker mest av er Ø25, Ø37, Ø51 og Ø64 (Ø=diameter).

Firkanta klistermerker/etiketter kan være noe enklere å produsere. En trenger ikke å tilpasse de til en mal for trykking og de blir som regel renskåret eller slisset i ferdiggøring.

Vi har også mulighet til å plotte med UV-plotter og skjære de ut med konturskjærer. Da trenger ikke formen være firkantet eller rund. Det lages da en egen form og bruker fargen «CutContour» som cutteren bruker til å skjære ut klisteret/etiketten.

Menyer

I utgangspunktet er en meny er en liste over mat og drikke som tilbys og hvor mye det koster.

Menyer kan skrives ut på papirark, plast (Synaps), som en plakat for vindu/vegg eller plasseres i en gatebukk som vises utenfor restauranten.

A4 er også her et populært format, men smalere format som 100×210 mm eller A5 brukes mye. De som er avbildet her er 25 % av original størrelse.

Ølbrikker og ølmansjett

Om en kun skal bruke de hjemme eller til en festlig
anledning så er det kjekt å kunne vise frem egne
ølbrikker.

Vi lager ølbrikker med et morsomt bilde, logoen til
firmaet ditt eller bare med tekst etter eget ønske.

Trykk på en eller begge sider.

For den som er glad i øl må det være kult å dekorere ølglassene med en ølmansjett. Tekst etter ønske.

Stempler og blekk – kulepenner med logo

Stempler leveres for det meste i faste størrelser. Runde og firkanta. Vi setter opp tekst og logo etter ønske.

Profilér deg med kulepenn eller trykkblyant med din logo. Vi leverer penner i mange farger med trykk i 1 eller 2 farger.

Skjemaer

Et skjema er et dokument for registrering av spesifikk informasjon. Blir som regel trykket på en ubestrøket/ matt kvalitet som fungerer best å skrive på.

Rapporter

En rapport er en trykksak som gir informasjon om et emne. Hos oss blir det laget mest årsrapporter og kvartalsrapporter.
Stiftet, limfrest, spiralisert og Unibind. Unibind er en «billig» løsning for lavt volum, og er kun beregnet for A4-format. 

Musematter

Digitaltrykkes i 4-farge. De vi leverer er som den på bildet, 250×200 mm.

Ta turen innom om du ønsker å se prøve.

Julekort

Postkort med julehilsen og julemotiv som sendes til slekt, venner, forretingsforbindelser og kunder før jul.

Motiver, utforming, format og papirtype varierer. De aller fleste gjør noe ut av det og har spesialdesignet motiv, gjerne med påskriften «God jul» eller «God jul og God Nytt år».

Noen kunder vil gjøre noe ekstra ut av det, og vil ha Sølv/gull-trykk, preg eller foliering. Det finnes mange muligher.

Invitasjoner

Skal du invitere andre mennesker til en fødselsdag, åpning av en butikk, åpning av et galleri eller et større arrangement, er det kjekt å sende ut en fin invitasjon.

Har en et firma vil en bruke logo, farge og papirtype i henhold til firmaprofil. Da er det naturlig at det blir mange forskjellige uttrykk. Vi får som oftest ferdige PDFer, men vi kan også mulighet til å sette opp trykk-klar dokument/PDF for kunde.

Profilering

Et bilde sier mer enn tusen ord. Når det gjelder profilering stemmer dette veldig godt. Det finnes så mange muligheter at det er bedre å vise med bilder.

Her er noen eksemper på hva vi har produsert de siste årene. Alt i fra bilde-boards printet på blank pleksiglass med hvitt klister bak til foliering av vinduer, boder, vogner, vegger, skilt, dører, lastebiler osv.

Ring og spør, eller ta turen innom, hvis det er noen du lurer på.

Foliering

Ved PP-foliering legges en tynn plastfilm på papiret. Den kan være blank, matt eller ha en silkematt fløyelsaktig utførelse. Både for å beskytte trykksaken, men også for å gi en fin effekt.

PP-folien hindrer at papiret sprekker opp ved rilling, limfresing eller annen innbinding. Spesielt når omslaget på trykksaken er tykt og trykket med en mørk heldekkende farge har PP-folie en særlig stor fordel.

Skal man i tillegg spotlakke eller legge metallisk folie på trykksaken egner PP-folie seg også godt.

Vi har også med stort hell printet på folien etterpå for å lage en fin effekt. Som vist på bildene under.

Rammer

Klassiske hurtigrammer i aluminium. Passer både til innendørs- og utendørsbruk.

Ramme aluminium, 38 mm profil 70×100 cm. Ramme aluminium, 45 mm profil 70×100 cm.

LISTER
Klassiske hurtiglister i aluminium. Fest bilde eller
plakaten oppe og nede. Listene kan henges fra tak eller vegg.

List aluminium 50 cm – 2 stk. 50 cm
List aluminium 70 cm – 2 stk. 70 cm

Laminering

Ved laminering blir det lagt en «tykk» plastfolie på begge sider av papiret som forselger det helt.

Hva velger du å laminere?
Et parkeringsskilt, en ukeplan, ID kort for ansatte/ besøkende på jobben, eller til utstiller/gjest på en messe, vil det få en robust og høyglanset overflate som beskytter mot smuss, fukt, vær og vind. Er enkelt å rengjøre ved behov og tåler mye bruk.

Vi kan også printe/trykke direkte på tykk plast (Synaps 450). Dette er et godt alternativ til laminering hvis en har behov for et større antall, og er raskere å produsere.

Plakater

Vi digitaltrykker årlig mange forskjellige formater til alle slags formål. På forskjellige typer papir og plastmaterialer med høy kvalitet.

Noen formater er likevel mer brukt da de er mer «fornuftige»:

50 x 70 cm
70 x 100 cm
A1 (594 x 841 mm)
A2 (420 x 594 mm)
A3 (297 x 420 mm)

Tilbehør Plakater

GATEBUKK
Disse kan leveres i forskjellige størrelser.
Her er et par modeller:

Easy Sign Silver:  50×70 cm
Easy Sign Silver:  70×100 cm
Swing Silver: 50×70 cm
Swing Silver: 70×100 cm
City Sign svart: 50×70 cm
City Sign svart: 70×100 cm
Logo/klistermerke m/montering City Sign: 50×70 cm

Logo/klistermerke m/montering til City Sign: 70×100 cm

RAMMER
Klassiske hurtigrammer i aluminium. Passer både til innendørs- og utendørsbruk.

Ramme aluminium, 38 mm profil 70×100 cm
Ramme aluminium, 45 mm profil 70×100 cm

LISTER
Klassiske hurtiglister i aluminium. Fest bilde eller plakaten oppe og nede. Listene kan henges fra tak eller vegg.

List aluminium 50 cm – 2 stk. 50 cm
List aluminium 70 cm – 2 stk. 70 cm

Rollup

Sober, enkel og prisgunstig rollup. Som vist over, 85×200 cm. Leveres med praktisk bæreveske, og den er akkurat passe stor til å ta med på tur.
Det er denne vi selger flest av.

Andre størrelser:
60 x 205 cm
85 x 225 cm
100 x 225 cm
125 x 225 cm
150 x 225 cm
60 x 200 cm
100 x 200 cm
120 x 200 cm
150 x 200 cm
A4
A3

Reklamebanner

Produsert på riktig PVC/mesh ut fra hvor hvor de skal henge, og med maljer. Solide produkter som tåler vær og vind.

Papirbæreposer med trykk

Sober papirbæreposer er produsert av kraftpapir i 100–110 gram. Posene har håndtak laget av tvunnet papir. Vi leverer 4 ulike størrelser og tilbyr hele 11 forskjellige farger.

Tøyposer med trykk

Solide tøyposer i 100 % bomull.

I prinsippet kan vi trykke variable data på alt vi kan printe på. Blader og magasiner som er stiftet eller limfrest kan vi adressere før vi sender dem ut.

ID-kort, konvolutter, personaliserte brev, invitasjoner osv.

• Det vi trenger er en Excel-fil med data.
• En ferdig flettet fil vil også fungere. Dette er en fil hvor alle varialble data er lagt inn.

Postpakking
På grunn av gunstige avtaler med Posten kan vi tilby våre kunder bedre portopriser når det gjelder store utsendelser.

Adressering/Postpakking

 • VISITTKORTER
 •  BREVARK
 •  KONVOLUTTER
 •  BROSJYRER
 •  FLYERS
 •  PLAKATER
 •  MENYER
 •  INVITASJONER
 •  KLISTERMERKER
 •  BØKER
 •  RAPPORTER
 •  KALENDERE
 •  MASTEROPPGAVER
 •  ROLL-UP
 •  ADRESSERING
 •  POSTPAKKING
 •  LAMINEREING
 •  FOLIERING
 •  ØLBRIKKER
 •  SKJEMAER
 • STEMPLER OG BLEKK
 •  KULEPENNER MED LOGO
 •  JULEKORTER
 •  PERSONLIG ALMANAKK
 •  UTENDØRS PROFILERING
 •  REKLAMEBANNER
 •  DESIGN / DOKUMENT ARBEID
 •  PLASTMERKELAPPER

FAQs

Frequently Asked Questions

Quisque vestibulum mi quis vehicula congue. Aenean luctus a erat eget sollicitudin. Suspendisse potenti. Proin eget dolor ipsum. Etiam non arcu eget orci finibus dictum et ac turpis.

Quisque vestibulum mi quis vehicula congue. Aenean luctus a erat eget sollicitudin. Suspendisse potenti. Proin eget dolor ipsum. Etiam non arcu eget orci finibus dictum et ac turpis.

Quisque vestibulum mi quis vehicula congue. Aenean luctus a erat eget sollicitudin. Suspendisse potenti. Proin eget dolor ipsum. Etiam non arcu eget orci finibus dictum et ac turpis.

Quisque vestibulum mi quis vehicula congue. Aenean luctus a erat eget sollicitudin. Suspendisse potenti. Proin eget dolor ipsum. Etiam non arcu eget orci finibus dictum et ac turpis.

Send oss en forespørsel